Makarona furre me mish tė grirė!

Share

LePuRuShJa
♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti: Europė
<b>Gjinia</b> Gjinia: Female
<b>Antarėsimi</b> Antarėsimi: 11/09/2007
<b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve: 122465
<b>Pikėt</b> Pikėt: 259913
<b>Votat</b> Votat: 308
<b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar: E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Makarona furre me mish tė grirė!

Mesazh nga LePuRuShJa prej 9/3/2012, 11:07



Perberesit per 6 persona

1/2 liter salce beshamel (sipas recetes qe do ta gjeni tek salcat)

500gr makarona ne forme tubi (ose makarona te tjera te gjata)

600gr mish te grire viēi

400gr salce domatesh

1 qepe mesatare

2 veze

1 tufe majdanoz

djath kaēkavall te grire

pak kanelle pluhur

pak spec te kuq djeges

vaj ulliri

Pergatitja

Pregatisim si fillim kimen duke kaverdisur ne zjarr mesatar qepen e grire holle me 4 luge vaj ulliri, shtojme mishin e grire dhe e perziejme derisa te marre ngjyre duke e copetuar me dhembet e nje piruni. Shtojme salcen e domateve, majdanozin e grire, pak spec djeges, nje maje luge te vogel kanelle, kripen, piperin dhe e leme te zieje te gjithe perberjen ne zjarr te ulet per rreth gjysme ore duke i shtuar pak uje te nxehte nese eshte e nevojshme. E heqim nga zjarri dhe shtojme 1 veze te plote duke e perziere mire.Nderkohe pregatisimsaclen beshamele sipas recetes qe do ta gjeni tek menyja Salca . Sipas deshires, salces mund ti shtojme edhe 1 te verdhe veze ne momentin e fundit pasi e kemi hequr nga zjarri (nderkohe qe te bardhen ia shtojme ne fund kimes).Ziejme makaronat tubolare ne uje te kripur per rreth 7-8 minuta dhe i kullojme.Ne nje tave te rrumbullaket (ose drejtkendeshe) te lyer me pak gjalp, hedhim gjysmen e makaronave, i sperkasim me gjysmen e djathit kackavall te grire dhe shtojme kimen me mish te grire duke e sheshuar me luge. Formojme shtresen e dyte te makaronave duke i shtuar siper salcen beshamel. E sperkasim siperfaqen me djathin kackavall te mbetur dhe e pjekim taven ne furre te parangrohur ne 180°C per 30-35 minuta. E leme te ftohet ne temperature ambjenti per te pakten 15 minuta dhe e servirim. /tryeza.org/



E ke ba rrugė, tu ardhė e tu shku, kur tė dush
E megjithatė s'tė ve faj
Fryma s'merr leje sa herė vjen e ikė.

    Ora ėshtė 29/3/2015, 21:31