Torte cokollate me lajthi

LePuRuShJa
LePuRuShJa
♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
<b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
<b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122973
<b>Pikėt</b> Pikėt : 261009
<b>Votat</b> Votat : 311
<b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Torte cokollate me lajthi

Mesazh nga LePuRuShJa prej 21/8/2011, 00:38

Torte cokollate me lajthi Images

Pėrbėrėsit

* 350gr cokollat te hidhur (pa sheqer)
* 150 gr sheqer 2 lug
* 200gr gjalp(margarin)
* 1 bustine vanile
* 3 vez te medha
* 125 gr miell
* 50 ml lajthi ose qumsht
* 1\2 luge e vogel (krip)
* 70 gr lajthi te shtypura
* 2 lug shurup glikoze (sheqeri)

Pregatitja:

Pergatisni furren ne nxehtesine 180°C. Tepsine ku do te piqni embelsiren e zgjidhni qe te kete nje diameter te pakten 23 cm, e lyeni me gjalpe dhe e plurosni me miell. Shkrini gjysmen e ēokollates ne mikrovale , ne fuqi maximale per nje minute, perzjeni,nqs eshte e nevojshme e lini ēokollaten dhe 15 minuta ne mikrovale, perzjeni perseri dhe perserisni veprimet derisa ajo te skrihet e gjitha. Lereni te ftohet ne temperaturen e mjedisit.

Duke perdorur mixerin perzjejme 150g sheqer me 160g gjalp dhe bustinen e vaniljes derisa te fitojme nje mase homogjene kremoze. Mases i shtojme dhe ēokollaten e shkrire dhe te verdhat e 3 vezeve. Me pas bashkoni miellin me likerin ose qumshtin, duke e perzjere derisa masa te behet homogjene, i shtoni lajthite. Perzjeni me mixer te bardhat e vezeve derisa te arrini nje mase kremi dhe i shtoni pak nga pak 2 luge te vogla sheqer.Bashkoni te bardhat e vezeve me masen e cokollates,duke i perzjere derisa cokollate te shperndahet dhe te krijohet mase homogjene.

Perzjerjen te fituar e hidhni ne tepsine qe pergatitet ne fullim.E lini ne sobe per 35-40 minuta, ose e lini aq sa duke e provuar me pirua, e cponi dhe piroi del siper paksa i lagesht, atehere jeni siguruar qe masa eshte pjekur mire. E lini te ftohet ne tepsi per 15 minuta, pastaj me shume kujdes e heqim qe aty dhe e vendosim ne pjaten e tortes me shume kujdes dhe e leme te ftohet plotesisht.

Tani pergatisim kremin me cokollat.Shkrijme gjalpin e mbetur,shurupin e sheqerit dhe nje luge uji, te gjitha keto ne nje tenxhere me fund te rende duke i lene ne flake te lehte, e perzjejme mishelen derisa do filloje te zjeje.E heqim nga zjarri duke i shtuar masen e ēokollates qe mbeti, i perzjejme derisa masa behet homogjene. Me pas i leme te ftohen ne temperature ambjenti. Hedhim 3 luge krem ēokollate ne nje shiringe kuzhine. Kremin tjeter e hedhim mbi torte dhe e shperhapim ne menyre uniforme.E lini te prehet per disa minuta, me pas shiringes i vini pajen e holle dhe me te kaloni pjesen e tortes ne forme rigash apo forma qe deshironi.



E ke ba rrugė, tu ardhė e tu shku, kur tė dush
E megjithatė s'tė ve faj
Fryma s'merr leje sa herė vjen e ikė.

    Ora ėshtė 17/7/2019, 09:24