Kek me hurma dhe banane

LePuRuShJa
LePuRuShJa
♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
<b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
<b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122973
<b>Pikėt</b> Pikėt : 261009
<b>Votat</b> Votat : 311
<b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Kek me hurma dhe banane

Mesazh nga LePuRuShJa prej 25/5/2011, 14:45

Kek me hurma dhe banane Images

Pėrbėrėsit pėr 8-10 persona:

* 250 gr. hurma pa bėrthamė ,
* lėkurė dhe lėng nga 1 limon ,
* 2 banane tė pjekura ,
* 200 gr. gjalpė i butė ,
* 180 gr. sheqer ,
* 3 vezė ,
* 230 gr. miell pėr kek ,
* 1/2 luge kafeje bakin ,
* feta molle (tė cilat do tė sheqerosen me 3 lugė gjelle sheqer).

Pėrgatitja

Nė fillim vendosni hurmat, lėkurėn dhe lėngun e limonit nė njė tenxhere ku keni hedhur 90 ml. ujė. I zieni atė pėr 5 minuta, derisa hurmat tė zbuten. Mė pas i rrihni nė mikser me qėllim qė tė qullen dhe tė bėhen pelte. Nė njė tas shtypni bananet me pirun, derisa tė shkrihen plotėsisht.Rrihni ne mikser gjalpin dhe sheqerin derisa tė formohet njė masė prej shkume. Shtoni nė tė bananet dhe vezėt dhe vazhdoni rrahjen.Pasi tė keni hedhur nė miell sasinė e caktuar tė bakinit e kaloni atė nėpėr sitė dhe mė pas e hidhni nė masėn e gjalpit dhe vazhdoni ta rrihni nė mikser, duke pasur shpejtėsi tė ulėt. Masėn e zbrazni nė forma tė lyera mė parė me gjalpė dhe pėrpiquni tė rregulloni sipėrfaqen e tyre, e cila nuk duhet tė ketė tė ngritura apo tė ulura. Pėrsipėr shtroni 1/2 e masės me hurma.Shtroni mbi kėtė masė njė shtresė tjetėr me banane dhe mė pas vini pėrsėri nga masa me hurma. Nė fund (shtresa e tretė) duhet tė jetė nga masa me banane. E piqni kekun nė temperaturėn 180 gradė celsius. Pasi tė jetė pjekur e hiqni nga forma dhe para se ta servoni e zbukuroni me fetė molle./recetakuzhine/



E ke ba rrugė, tu ardhė e tu shku, kur tė dush
E megjithatė s'tė ve faj
Fryma s'merr leje sa herė vjen e ikė.

    Ora ėshtė 24/4/2019, 05:55