Koktej pjeshke

LePuRuShJa
LePuRuShJa
♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti : Europė
<b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Antarėsimi</b> Antarėsimi : 11/09/2007
<b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve : 122973
<b>Pikėt</b> Pikėt : 261009
<b>Votat</b> Votat : 311
<b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar : E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Koktej pjeshke

Mesazh nga LePuRuShJa prej 13/4/2011, 22:47

Koktej pjeshke Images

Perberesit:

- 1 kg pjeshkė tė pjekura, tė buta
- 300 g kulumbria tė kuqe
- 150 g sheqer
- 2 gotėza liker (p.sh. Maraskino)
- gjethe tė mentės

Pergatitja

Pjeshkat vihen pėr disa ēaste nė ujė tė valė, kullohen dhe qėrohen, priten pėrgjysmė, u hiqen bėrthamat. Kulumbritė e kuqe lahen, merren kokrrat dhe lihen pėr t’u tharė. Nga sheqeri dhe 2 gota ujė tė ftohtė, duke e pėrzier vazhdimisht, zihet shurup i dhe lihet pėr t’u ftohur. Pjeshkat priten nė feta dhe, bashkė me kulumbria qiten nė njė enė. Sipėr u hidhet shurupi i ftohur, tė cilit paraprakisht i keni shtuar 2 gotėza liker. Ena mbulohet dhe lihet nė frigorifer sė paku njė orė, para se tė shėrbehet. Sipas dėshirės mund tė shėrbehet me akull tė imtėsuar, ndėrsa likeri zėvendėsohet me shampanjė.Gjethet e mentės pėrdoren si dekor./recetakuzhine/



E ke ba rrugė, tu ardhė e tu shku, kur tė dush
E megjithatė s'tė ve faj
Fryma s'merr leje sa herė vjen e ikė.

    Ora ėshtė 17/7/2019, 09:20