BOTASHQIPTAREFORUM

Mirėse Erdhėt Nė Botėn Tonė dhe Tuajėn VIZITORĖ ...
Pėr tu bėrė pjesė e sajė ju duhet tė Regjistroheni ..
Atėherė mos nguroni, ejani dhe na shfletoni ...

Stafi jonė ju uronė vazhdimė sa mė tė kėndshėm ...

You are not connected. Please login or register

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė  Mesazh [Faqja 1 e 1]

1Buzqeshje Krahėt e nėnės! prej 15/4/2009, 00:27

LePuRuShJa

♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

Gruaja e re erdhi sė bashku me foshnjėn e saj nė ēerdhen mė moderne tė qytetit dhe iu drejtua burrit, i cili nga shkrimi i zbukuruar mbi tavolinė, nėnkuptohej qė ishte drejtor.

- Dėshiroj ta sjell kėtu fėmijėn tim, - tha ajo, - sepse kam dėgjuar se kėtu qenka kujdesi mė shkencor.

- Tė vėrtetėn paske dėgjuar, - tha duke u mburrur drejtori. - Ēdo gjė e jona ashtu ėshtė.

Gruaja e re ndjeu lumturi nga kėto qė dėgjoi.
- Shkenca ėshtė me tė vėrtetė diēka e bukur! - tha dhe duke parė fėmijėn, shtoi, - inshallah e bėn tė urtė kėtė trazovaēe!

Drejtori i hodhi njė sy fėmijės qė lėvizte pa pushim nė krahėt e nėnės dhe e pyeti:

- Vajzė ėshtė, apo jo? Ėshtė rreth moshės 1.5-2 vjeē apo jo?

- Po, po, - u pėrgjigj gruaja. - Ashtu ėshtė. Kėto ditė kėrkon edhe mė tepėr kujdes nga unė. Jam njė njeri aktiv i shoqėrisė, por kėto kohėt e fundit mbeta gjithė ditėn nė shtėpi.

Drejtori nxori ca shkresa pėr t’u firmosur dhe tha:
- Marrėveshjen e firmosim vetėm pėr disa muaj. Nė kėtė mėnyrė bėhet punė shkencore. Pagesa bėhet pėrnjėherėsh dhe e plotė, njėkohėsisht duhet tė plotėsoni kushtet qė shkruhen kėtu.

Gruaja e re lexoi me kujdes letrėn qė i zgjati drejtori dhe u hodh e habitur:

- Nuk ka rėndėsi paraja pėr mua, ju paguaj menjėherė, por nuk e kuptova kėtė rreshtin e fundit.

- Hėė! Po, ajo pikė ėshtė shumė e rėndėsishme, - tha drejtori duke parė marrėveshjen. - Kėrkojmė njė rrobėn tuaj, kjo mund tė jetė njė triko, apo njė pulovėr e juaja.

- Njė pulovėr? - tha gruaja e ēuditur. - Po kjo ē’duhet?!

- Njė rezultat i kėrkimeve shkencore, zonjė! - tha burri me seriozitet. - Me tė e mbulojmė foshnjėn kur fle, sepse i ngjan asaj nė krahėt e nėnės…

http://www.botashqiptareforum.com

2Buzqeshje Re: Krahėt e nėnės! prej 2/7/2009, 21:12

Vizitor

Vizitor
Nena i shkruan Leter Djalit te Saj ne Mergim

Nje nene i shkruan djalit te saj ne mergim qe e kishte harruar nenen e tij duke u mashtruar pas nje vajze ne nje vend te huaj.

Me dorėn qė mė dridhet po tė shkruaj kėto rreshta. Eh, sa vjet kisha pa shkruar!! Kurre nuk me kishte shkuar mendja se Do shkruaja leter ne kete moshe , dhe jo me Poezi ,, Por dashuria pėr fėmijėn kthen edhe malet pėrmbys. Ēdo shkronjė e kėsaj letre peshon njė mal malli. Jam nėna jote bir, tė cilėn me pėrkėdhelje thėrrisje dikur “mamush”, e rendje tė mė puthje me dashuri nė faqe duke thėnė me zėrin e ėmbėl: “Ti je nėna mė e mirė nė botė”.

Ku je ?

Ku je ti ėndėrr e mėrguar
nė ē’skuta ke ndaluar vallė
A gjete dot ē’kishe kėrkuar
atje ku je a ndjehet mall?

Me krahėt e shpresės fluturove
zemra e vuajtur nuk njohu frikė
Lotin dhe syrit s’ia tregove
Dhimbja nė shpirt filloj tė mbij.

Kaloi njė vit, dy, tre, sot katėr
E minuti i pritjes kaq ngadalė shkon
Nėna qė le tė re, tė qeshur
Mbi flokėt e saj sot ka rėnė borė.

Ēdo dallėndyshe qė shikon
Ėshtė syri im bir, tė kėrkon
Ēdo pikė shiu qė bie mbi qerpik
Ėshtė loti i mallit qė mė zhurit.

Ku je ti lulja e gėzimit
Ku je, o prehja e shpirtit tim
Sa larg ke shkuar qė dot s’mė flet
Vetėm njė fjalė qoftė keq a mirė?!

Nė ke gabuar e sot ndien turp
E dot s’ma thua jeta ime
Dije se pritja pa pėrgjigje
Rėndon sa bota mbi zemrėn time.

Gjithė pasuria e kėsaj bote
Nuk vlen pėr zemrėn e njė nėne
Gjithēka qė kisha do ta shpenzoja
Tė shihja njė herė fytyrėn tėnde.

Tė puthja duart, ball, sy e gushė
Tė pėrkėdhelja flokėt e zez,
Tė ngopem njė herė me erėn tėnde
Tė tė ndiej pranė pastaj tė vdes!

Nėna tė pret dhe me stinėt plaket. E nėse njė ditė do tė kthehesh e nuk do tė mė gjesh, dije se nė ēdo lule ėshtė buzėqeshja ime pėr ty e nė ēdo rreze dielli janė duart e mia qė tė pėrkėdhelin.
Tė puth me mall: Nena Jote !!

3Buzqeshje Re: Krahėt e nėnės! prej 25/8/2009, 08:14

Vizitor

Vizitor
NENA E VETMUAR - Ishte nje dit dimer me bore - Duke ecur isha ne kembe - Ne stacion takova nje plak - Nga syte i dilke flake - Me ra keq e ju afrova - Nje Buzeqeshje i dhurova - Me shikoj me shiqim te thell - Besoni Shpirtin ma ka prere - E pyeta ngadale se cka i mungon - Filloi Syri ti Loton - Ma shamine donte me e fshi - Dhe njeren dore e shtiu ne gji - Me ate dore nxori dy Fotografi - Te dy djemve te vrare per Liri - Kurse djalit tjeter ja kishte shkret - I mallkuari Gurbet - U afrova e Perqafova - Me ra keq kur e Kujtova -Perseri filloj me Qa - E pyeta vajza a ka -Kam nje vajz ne Australi - 15 Vjat se kam pa me Sy - Tjetren ne Amerik e kam martuar - Dhe Fytyren ja kam Haruar - E cka me duhet mua jeta - Me ka shpuar Zemren si Shigjeta - Pese femija ne djep i rita - Dhe vdekjes ja Shita - E tash me tha "eti vajza ime Shikom drejt ne sy - Nqoftse ke femije te
Kujtosh - Prej Pragut te deres mos i Largosh.

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye  Mesazh [Faqja 1 e 1]

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

© BotaShqiptareForum.com | Kontakto