Kek me ēokollate

Share

LePuRuShJa
♫ Stafi Administrues ♫
♫ Stafi Administrues ♫

<b>Shteti</b> Shteti: Europė
<b>Gjinia</b> Gjinia: Female
<b>Antarėsimi</b> Antarėsimi: 11/09/2007
<b>Nr i postimeve</b> Nr i postimeve: 122465
<b>Pikėt</b> Pikėt: 259913
<b>Votat</b> Votat: 308
<b>Titulli Preferuar</b> Titulli Preferuar: E pėrse mos tė tė Dua?! - Kur diēka e vogėl nga Ti, sjell Ndjenja tė pafundme tek Unė!

Buzqeshje Kek me ēokollate

Mesazh nga LePuRuShJa prej 19/11/2010, 21:12



Perberesit:

• 200 gr. ēokollate,
• 200 gr. sheqer,
• 200 gr. gjalp,
• 4 veze;
• 3 luge miell,
• 2-3 luge te vogla konjak.

Pregatitja:

Shkrini gjalpin dhe ēokollaten me banjomari. Rrihni te verdhat e vezeve me sheqerin dhe kur te krijohet nje perberje homogjene, shtoni miellin. Me pas aty hidhni ēokollaten e shkrire dhe ne fund te bardhat e vezes te rrahura fort. Lyeni me gjalp dhe me pak miell nje tave dhe hidhni aty perberjen. Lereni ne furre per rreth 20-30 minuta. Gjate pjekjes keku fryhet, pastaj siperfaqja ēahet dhe keku mbetet disi i ulet dhe jo shume i fryre.



E ke ba rrugė, tu ardhė e tu shku, kur tė dush
E megjithatė s'tė ve faj
Fryma s'merr leje sa herė vjen e ikė.

    Ora ėshtė 2/4/2015, 00:30